Мусака со рендaн компир

Состојки
- 6 поголеми компири
 - 2 поголеми моркови
 - 250 гр кашкавал
 - 600 гр мелено месо
 - 1 главица кромид
 - 4 поголеми јајца
 - 2 чаши јогурт
 - 1 чаша вода
 - зачини - вегета, пимент, италијански зачини, сол
 
Подготовка
Изрендајте ги компирите, морковите и кашкавалот и измешајте ги заедно во еден длабок сад заедно со солта и зачините.
 Од брзање, јас го изумив кашкавалот, па ставив на крај рендан одозгора.
Исечкајте го ситно кромидот и испржете го заедно со месото. Пред крај зачинете и тргнете од оган.
Во намастена тава 20х30 ставете и израмнете половина од ренданата содржина, врз неа распоредете го филот и на крај останатата половина.
 Турете една поголема чаша вода, покријте со фолија и ставете да се печи во загреана рерна на 220С додека испари течноста, барем 20на мин.
Изматете ги јајцата со јогуртот и посолете малку.
 Тавата извадете ја од рерна, избоцкајте ја насекаде со вилушка и прелијте ја со јајцата, па вратете во рерна без фолијата да се допечи.