Испечати

Бургери со чедар

Бургери со чедар

Состојки

  • Состојки
  • 1 кг мелено месо (пола јунешко,пола свинско месо)
  • 1 главица кромид
  • 200 гр кашкавал чедар
  • Сол,црн пипер,масло

Подготовка

Бургери без никакви додатоци.
На меленото месо му се додава сол и црн пипер.Кромидот го сецкаме ситно и го пржиме на масло.Кога ќе олади се додава кон месото.Од месото формираме 8 бургери-плескавици и во секоја плескавица ставаме по 1 парче чедар-кашкавал.Ги редима во плех на хартија за печење.Одозгора ги премачкуваме со масло.Се печат на 180 степени околу 20 минути.Пред да ги служиме ставаме врз секоја плескавица по едно парче тенко исечен чедар кашкавал.После 2-3 минути,откако ќе се стопи кашкавалот,бургерите се готови.