Испечати

Сорбе од праска и вотка

Сорбе од праска и вотка

Состојки

  • 1 голема праска
  • 1 голема лажица шеќер
  • 1 1/2 голема лажица вода
  • 50 мл. вотка
  • 3 големи лажици сок од лимон

Подготовка

1. Праската се лупи и се сечка на парчиња.
2. Парченцата праска се ставаат во замрзнувач да замрзнат целосно.
3. Од шеќерот и водата се прави шербет.
4. Парченцата праски се ставаат во блендерот, се додава сирупот, сокот од лимон и вотката.
5. Се блендира до добивање на глатка смеса.
- Коктелот може да се консумира веднаш или да се остави во замрзнувач.
- Може да се комбинира со дополнителен лед на дното на чашата и уште малку вотка или по ваша желба.
- Може да ги зголемите пропорциите и да добиете поголемо количество од коктелот.