Испечати

Малина чизкејк браунис

Малина чизкејк браунис

Состојки

  • - за браунис -
  • 115 гр путер
  • 180 гр шеќер
  • 2 јајца
  • 1 ампула бурбон ванила екстракт
  • 1 пакетче ванилин шеќер
  • 150 гр брашно
  • 40 гр какао
  • 1/4 чајно лажиче сол
  • - за чизкејк -
  • 250 гр маскарпоне (или друго крем сирење)
  • 180 гр кисела павлака
  • 2 јајца
  • 6-7 полни лажици шеќер
  • 2 полни лажици брашно
  • 1 лажица екстракт од ванила
  • 1 шолја малини

Подготовка

Изматете го путерот со шеќерот. Додадете ги јајцата едно по едно, матејќи го секое барем по 1 минута. Додадете го екстрактот и ванила шеќерот, па потоа брашното и какаото. Измиксирајте, па додадете ја на крај солта и повторно измиксирајте.

Намастете калап (мојот беше 20х30) и истурете ја браунис смесата.

Измиксирајте ги прво маскарпонето, киселата павлака и шеќерот, па на ист принцип како за браунисот додадете ги јајцата, па екстрактот од ванила и на крај брашното.
Последно ставете ги малините и кратко со лажица измешајте ги, да не е рамномерно и да останат и парчиња. Јас имав и боровинки, па додадов еден грст од нив исто така.
Премачкајте ја чизкејк смесата врз браунис и ставете да се печи на 180 степени околу 45 минути.

Декорирајте одозгора со дробени смрзнати малини.