Испечати

Пилешко со грашок

Пилешко со грашок

Состојки

  • 1 голема конзерва грашок
  • 2 пилешки карабатаци
  • 2 пилешки батаци
  • 2 моркова
  • 1 мал кромид
  • 1 лажица павлака
  • 1 лажица црвен пипер
  • 1 лажица мешан сув зачин
  • 1/4 лажичка бибер
  • Масло по потреба

Подготовка

Го вариме пилешкото месо па го двоиме од коска. Кромидот ситно го сечкаме, а морковите ги сечкаме по желба. На масло ги упржуваме морковите и кромидот до омекнување, на средна температура. Го додаваме исцепканото и исечкано месо и него кратко го упржуваме. Го истураме грашокот и го ставаме и киселото млеко. Ги додаваме зачините и кратко го динстаме јадењето за да се спојат вкусовите.