Испечати

Брускети со домат и кајмак

Брускети со домат и кајмак

Состојки

  • половина багет
  • 1 чешне лук
  • 2 лажици путер или маргарин
  • 1-2 домат
  • 3 - 4 лажици цврст кајмак
  • грст ситно сечкан магдонос

Подготовка

Багетот исечете го на косо на парчиња и потпечете го во рерна, на рингла или во тостер.

Лукот истолчете го или поминете го низ алатка и измешајте го со путерот/маргаринот. Додедете и малку сол.

Уште топли премачкајте ги лепчињата со тенок слој.

Доматот исечкајте го на коцкички и распоредете врз секое лепче.

Изрендајте или издробете од кајмакот.

Одозгоранаросете ситно сечкан магдонос.