Се по 200 колач (без печење)
Состојки
- 200 гр кршени бисквити
- 200 гр сечкани ресани
- 200 гр крем банани
- 200 гр шеќер
- 200 гр маргарин
- 2 пудинга од чоколадо
- 500 мл млеко
- 2 полни лажици Алми крем
Подготовка
Подготовка
1. Во сад се става млекото и шеќерот и се остава да зоврие. Се додава измешаниот пудинг и млеко од истото млеко земено 100мл и се вари. Се трга од ринглата и додека е жешко се додава маргаринот и се меша да се стопи. Се додава Алми крем.
2. Ги ставаме во вангла кршените бисквити и ресните сечени на 4 дела и крем бананките сечкани. Врз нив се истура пудингот топол и се меша со дрвена лажица.
3. Смесата се префрлува во долг длабок плех обложен со фолија и се остава да олади.
4. Оладена тортата се превртува и се става шлаг.