Испечати

Корнфлекс колачиња (без печење)

Корнфлекс колачиња (без печење)

Состојки

  • Состојки
  • 200 гр црна чоколада за готвење
  • 50 гр маргарин
  • 200 гр корнфлекс
  • 2 раце ореви
  • 2 лажици мед

Подготовка

Прво во блендер или на машина за мелење ореви се мелат 50 грама корнфлејкс и оревите.
На пареа се топи чоколадата со 50 грама маргарин. Откако ќе се стопи се полева врз мелениот корнфлекс и оревите. Кон ова додаваме и 2 лажици мед и 150 грама корнфлекс(не мелен). Сето заедно се меша и од добиената смеса се става во хартиени корпички. Се остава да се олади сосема и се ставаат потоа во фрижидер.
После неколку часови можете да се сладите со колачињата.