Испечати

Аргентински ќебапи

Аргентински ќебапи

Состојки

  • 800 гр мелено месо (пола јунешко,пола свинско месо)
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка оригано
  • 1 лажичка црвен пипер
  • 1 главица кромид
  • 2 чешниња лук
  • 1 јајце
  • 2 компири

Подготовка

Едноставни и поинакви ќебапи.
Прво се варат компирите, се лупат, се ладат и се рендаат во еден сад. Во него се додава месото, јајцето, запржениот кромид и лук ситно исецкани.
Се додаваат зачините и сето ова заедно се меша. Од смесата се прават поголеми ќебапи, кои ги валкаме во презла и ги оставаме во фрижидер да отстојат 1 час.
Потоа се пржат од сите страни. Се служат со прилог по желба.