Баклава со готови кори и кафеав шеќер
Состојки
- 500 гр готови кори
- 250 мл масло
- 250гр маргарин
- 500гр мелени ореви
- 200 гр мелени лешници
- 150 гр чоколада сецкана
- 500 гр кафеав шеќер Натура
- 400 мл вода
Подготовка
Се земаат 3 кори и секоја се намрсува со масло и маргарин стопен и измешани заедно.
Се става од мелените ореви и лешници и се витка ролат...така додека се потрошат сите
кори.
На крај се сече и се посипува со маслото. Се пече на 180 степени 1 час или додека да
добие светло жолтеникава боја.
Се вари шербет од 500 гр. кафеав шеќер Натура со 400 мл вода, да зоврие 5 мин.
Се посипува баклавата ладна - шербетот жежок