Испечати

Баклава со готови кори и кафеав шеќер

Баклава со готови кори и кафеав шеќер

Состојки

  • 500 гр готови кори
  • 250 мл масло
  • 250гр маргарин
  • 500гр мелени ореви
  • 200 гр мелени лешници
  • 150 гр чоколада сецкана
  • 500 гр кафеав шеќер Натура
  • 400 мл вода

Подготовка

Се земаат 3 кори и секоја се намрсува со масло и маргарин стопен и измешани заедно.
Се става од мелените ореви и лешници и се витка ролат...така додека се потрошат сите
кори.
На крај се сече и се посипува со маслото. Се пече на 180 степени 1 час или додека да
добие светло жолтеникава боја.
Се вари шербет од 500 гр. кафеав шеќер Натура со 400 мл вода, да зоврие 5 мин.
Се посипува баклавата ладна - шербетот жежок