Испечати

Солени кекси со магдонос и кашкавал

Солени кекси со магдонос и кашкавал

Состојки

  • 400 гр брашно
  • 100 гр путер
  • 4 лажици кисело млеко
  • 2 јајца
  • 1 прашак за пециво
  • 2 лажици сенф
  • 1 китка магдонос
  • 150 гр мешан кашкавал (рендан кашкавал и пармезан)
  • 1/2 лажиче сол

Подготовка

Најпрво измешајте ги течните состојки.
Брашното измешајте го со пецивото.
Ливчињата магдонос ситно исечкајте ги.
Измешајте ги сите состојки, ако е потребно брашно, додадете уште малку.
Додадете го кашкавалот и формирајте топка. Не треба многу месење.
Тестото не треба да е лепливо.
Кинете топчиња, ставете ги на плехот, притиснете ги со чаша и украсете ги со вилушка.
Печете на 170 степени, десетина минути, благо да поруменат.