Испечати

Јапонски сендвич со салата од јајца

Јапонски сендвич со салата од јајца

Состојки

  • 3 јајца сварени
  • 2 парчиња леб
  • 1 лажиче мајонез
  • 1 лажиче сенф
  • 2 лажици рикота (или урда)

Подготовка

Сварете ги јајцата. Две од нив исечкајте ги на парчиња и ставете ги во сад, заедно со мајонезот, сенфот, рикотата и зачините. Третото исечете го на половина, надолжно.

Тостирајте две лепчиња. На секое лепче намачкајте тенко од салатата. Врз едното, ставете ги двете јајца и покријте ги обилно со преостанатата салата. Затворете го сендвичот и пресечете го на 3 или 4 парчиња, во зависност од големината на лебот.