Испечати

Колач серенада

Колач серенада

Состојки

  • Пандишпан
  • 6 јајца
  • 6 лажици шеќер
  • 6 лажици врела вода
  • 6 лажици брашно
  • 6 лажици мелени ореви
  • 2 лажици какао
  • Прелив
  • 200 гр шеќер
  • 200 мл вода
  • Крем
  • 600 мл млеко
  • 3 пудинзи од лешник, ванила...
  • 1 маргарин
  • 100 гр шеќер во прав
  • Глазура
  • 200 гр чоколадо
  • 2 лажици млеко
  • 50 гр маргарин

Подготовка

За пандишпанот, изматете ги убаво јајцата со шеќерот, ставете ја водата, продолжете со матење, па на крајот пополека ставете го брашното и какаото. Печете во правоаголна тава на 200 степени.
Испечениот пандишпан прелијте го со зовриениот шеќер со водата и румот.
За кремот, сварете го пудингот, па откако ќе се олади изматете го маргаринот со шеќерот и измешајте.
Глазурата се става одозгора (само да се стопи чоколадото со млекото и маргаринот).