Колач серенада
Состојки
- Пандишпан
- 6 јајца
- 6 лажици шеќер
- 6 лажици врела вода
- 6 лажици брашно
- 6 лажици мелени ореви
- 2 лажици какао
- Прелив
- 200 гр шеќер
- 200 мл вода
- Крем
- 600 мл млеко
- 3 пудинзи од лешник, ванила...
- 1 маргарин
- 100 гр шеќер во прав
- Глазура
- 200 гр чоколадо
- 2 лажици млеко
- 50 гр маргарин
Подготовка
За пандишпанот, изматете ги убаво јајцата со шеќерот, ставете ја водата, продолжете со матење, па на крајот пополека ставете го брашното и какаото. Печете во правоаголна тава на 200 степени.
Испечениот пандишпан прелијте го со зовриениот шеќер со водата и румот.
За кремот, сварете го пудингот, па откако ќе се олади изматете го маргаринот со шеќерот и измешајте.
Глазурата се става одозгора (само да се стопи чоколадото со млекото и маргаринот).