Корпички од тиква со ванила крем
Состојки
- 450гр пире од тиква
- 180гр шеќер
- 1 ванила
- малку цимет
- 200мл млеко
- 80гр брашно
- 1 пециво
- малку сол
- за ванила крем
- 250мл млеко
- 1 кесичка пудинг од ванила
- 100гр шеќер
- 100гр маргарин
Подготовка
Со миксер се матат јајцата со шеќерот и ванилата. Се додава млекото,пирето од тиква,циметот и на крај брашното. Смесата се истура во калап за мафини. Се печат на 180степени 20мин. Откако ќе се извадат од рерна спласнуваат и се прават како корпички.
Крем
Се вари пудингот од ванила во 250мл млеко и 100гр шеќер. Откако убаво ќе се излади пудингот се додава на предходно изматен маргарин и се мати да се соедини смесата. Корпичките се оставаат потполно да се изладат и со помош на шприц се украсуваат со ванила кремот и се наросуваат со цимет.
Од оваа доза излегуваат околу 15тина парчиња