Потпечени јуфки
Состојки
- 400 гр јуфки
- 100 гр сушена свинска плешка
- 150 гр урда или сирење
- 3-4 јајца
- 150 гр кашкавал
Подготовка
Јуфките сварете ги во солена вода и оставете ги да ја впијат течноста. Промешајте ги заедно со неколку лажици масло и урдата. Истурете ги во тава во која ќе ги печете. Месото исечкајте го на ситни парченца и наставајте го одозгора врз јуфките.
Ставете ја тавата во загреана рерна на 200 степени околу 10 мин. Потребно е малку месото да се потпече за да пушти мирис.
Јајцата изматете ги заедно со ренданиот кашкавал и прелијте ги јувките. Повторно вратете ја тавата во рерна на 10 минути.
Пријатен апетит!!!