Испечати

Видео рецепт: Најбрзиот бургер на светот

Видео рецепт: Најбрзиот бургер на светот

Состојки

  • Фант за ќебапчиња и плескавици
  • 70 мл. вода
  • 500 гр. телешко мелено месо (од рамстек)
  • 1 јајце
  • 100 гр. тенко сечена сланина
  • малку сирење
  • 1 кромид
  • 1 домат

Фичо ќе ни покаже како најбрзо и најлесно да подготвиме одличен домашен бургер.

Подготовка

Чекор 1: Фантот ставете го во млаката вода, промешајте и оставете го на страна неколку минути. Додадете го растворениот Фант во месото заедно со јајцето и измесете ја смесата. Оставете ја малку да отстои и формирајте 4 плескавици. Печете ги на Грил тавата.

Чекор 2: И лепчето потпечете го на Грил тавата.

Чекор 3: Запржете ја сланината и додадете ја во бургерот.

Чекор 4: Сервирајте со сирење, кромид и домати!

СОВЕТ: Фантот за ќебапчиња и плескавици ги содржи сите потребни зачини за подготовка на одличен домашен бургер. По желба, додадете свежи зачини во сендвичот.