Испечати

Пролетна кајгана

Пролетна кајгана

Состојки

  • 8 јајца
  • 1 страк праз
  • 4 млади кромидчиња
  • 2 везени суви пиперки
  • 100гр. кашкавал
  • малку масло за пржење и сол по желба

Подготовка

Започнуваме со сецкање на празот,везениот пипер и младото кромидче.
Во загреана тава пропржете ја на почеток кратко везените пиперки, веднаш додадете ги празот и коромидот и полека на тивко пржете додека омекнат посолете. Во оваа смеса на крај додадете ги јајцата изматени на страна во посебен сад и пржете додека го добиете посукуваниот омлет. Тргнете на страна и додека е уште жешка кајганата изрендајте врз неа кашкавал, послужете.
Убав едноставен предлог за доручек или вечера.
Добар апетит!!!