Јегер - Jegermeister 2
Состојки
- 1 литар лозова ракија
- 250 гр шеќер
- 1 чајно лажиче ким
- 1 чајно лажиче анис
- 10на зрна кафе
- 8 зелени оревчиња
- 3 гранчиња пелин
- 3 гранчиња маточина (пчелинок)
- 3 гранчиња нане
- 1 кора од портокал
- 1 кора од лимон
Подготовка
Еве уште еден рецепт за домашен Јегер, малку посложен од http://moirecepti.mk/post/%D1%98%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D1%80-jegermaister , но и двата подеднакво и неодоливо вкусни и блиски на оригиналот.
Во поголема тегла или стаклен сад кој се затвора ставете ги сите состојки и оставете да стои на топло и сонце. Од време-на време протресувајте го садот.
По 3 седмици процедете го низ газа и соберете го во шише. Послужете и уживајте.