Брза торта со јагоди

Состојки
- 3 јајца
 - 1 шоља шеќер
 - 2 и 1/2 шоља брашно
 - 1 пециво
 - 1/2 шоља млеко
 - 500 гр. јагоди
 - 2 пакетчиња шлаг крем од ванила
 - 300 мл. млеко
 
Подготовка
Најпрво ги матиме јајцата заедно со шеќерот. Постепено го додаваме брашното заедно со пецивото. На крај го додаваме млекото и маслото и убаво матиме со миксер додека се добие убава хомогена смеса.
Тестото за тортата го тураме во тркалезен калап за торта ( јас го печев во бр. 26 и иди малку подебело тесто, но ако сакате да е потанко можи и во калап бр. 28 ).
Пандишпанот го печеме околу 20-тина минути на 220 степени.
Откако пандишпанот ќе се олади врз него ги редиме јагодите сечени на половина по должина. Шлаг кремот го матиме со млекото и го нанесуваме врз јагодите и ја обликуваме тортата. Ја декорираме по желба.Тортата е многу брза и вкусна за овој дел од годината.На здравје.