Испечати

Чоколадни корпиња со путер од кикиритки

Чоколадни корпиња со путер од кикиритки

Состојки

  • за чоколадни корпиња
  • 17-20 хартиени корпиња
  • 100 гр чоколадо за готвење
  • 2 лажици масло
  • фил
  • 2 лажици путер од кикиритки
  • 2 лажици мед
  • 3 лажици таан (од чисто сусамово семе)
  • 5 лажици мелени потпечени кикиритки
  • декорација по желба

Подготовка

Еве една моја идеја за брзи и вкусни колачина.

1. На умерен оган растопете го чоколадото со две лажици масло. Премачкајте ги хартиените корпиња со растопеното чоколадо и ставете ги во фрижидер за убаво да се стегне чоколадото.

2. Во соодветен сад ставете ги путерот од кикиритки, медот и таанот, мешајте додека смесата да се изедначи, па додадете ги мелените кикиритки.

3. Откако е стегнато чоколадото, внимателно отворајте ги хартиените корпиња и вадете ги. Во корпињата од чоколадо ставајте од претходно подготвениот фил и декорирајте по желба.

Вкусот е неодолив. Уживајте !