Испечати

Киндер торта со еурокрем

Киндер торта со еурокрем

Состојки

  • Пандишпан
  • 8 белки
  • 5 лажици шеќер
  • 2 цели јајца
  • 5 лажици брашно
  • 2 лажици масло
  • 100 гр сецкани ореви
  • Фил
  • 1 л млеко
  • 10 лажици шеќер
  • 8 жолчки
  • 3 пудинга од ванила
  • 1 маргарин
  • 200 гр црно млечно чоколадо
  • 100 гр бело млечно чоколадо
  • 300 гр еурокрем
  • 400 гр бисквити

Подготовка

Пандишпан
Се матат белките со шеќерот во цврст снег. Се додаваат и двете цели јајца и се мати уште кратко. Потоа се додаваат останатите состојки, се промешува се заедно со лажица и се става во правоаголен плех, се пече на 200 степени, околу 20 мин.
Фил
Од млекото малку се одвојува за да се промешаат жолчките со пудингот, а останатото млеко со шеќерот се ставаат на оган да почне да врие, па се додаваат жолчките со пудингот и се вари крем. Откако кремот ќе се згусти се трга од оган да се излади. Се уработува еден маргарин и се соединува со оладениот крем, па кремот се дели на два дела, во едниот се додава растопеното црно чоколадо, а во другиот се додава растопеното бело чоколадо.
Се филува прво кора, па се премачкува со целиот крем, па се редат половина од бисквитите, па се става од чоколадниот фил, па повторно бисквити, и на крај од белиот фил.
Врз белиот фил на крајот изрендав чоколадо.