Испечати

Суров десерт во чаша

Суров десерт во чаша

Состојки

  • за чоколаден дел
  • пола банана
  • пола авокадо
  • 1 лажичка рогач во прав
  • 2 урми
  • по потреба кокосово млеко (околу 40мл)
  • За бел дел
  • пола банана
  • 30-40мл кокосово млеко
  • 1-2 лажици кокосово брашно
  • за украсување

Подготовка

Се ставаат бананата авокадото, урмите, рогачот во блендер и се бледираат додека не се добие убава мазна смеса. Се додава кокосово млеко по потреба, не премногу да не ја изгуби густината.

Бел дел.
Се блендира бананата со кокосово млеко, кокосово брашно додека не се добие убава пенаста смеса. Во чаша ставаме ред чоколаден крем, па малинки, бел крем, аронија, чоколаден крем, малинки и бел крем па украсуваме.