Скуша со Аиоли сос за риба
Состојки
- Сос
- 250 мл масло
- 1 јајце
- 1 лажица оцет
- 1 мала лажица шеќер
- 1 мала лажица сол
- 1 мала лажица сенф
- 3 парчиња лук
- 2 скуши
Подготовка
Прво да го подготвиме сосот.
Во сад за миксирање ги ставаме сите состојки....
лукот, сенфот, маслото,шеќерот, солта, оцедот и јајцето.Миксираме 5 минути со прекин. Добиваме прекрасен сос за риби.
Скушата ја чистиме и ја миеме. Ја посолуваме и ја валкаме во брашно, па ја пржиме во фестиво тавата. Можете и да ја направите на скара, уште поубава е.
Пржете ја бавно на потивок оган да не се изгори одма и да се залепи за тавата. Кога е готова, послужете ја со пржен компир, салата и со овој прекрасен сос.
На здравје.