Испечати

Кокосовки со мармалад

Кокосовки со мармалад

Состојки

  • 3 чаши (од 330 мл) брашно
  • 1 пециво
  • 1 чаша (330 мл) масло
  • пола чаша (165 мл) млака вода
  • Шербет
  • 1 чаша (330 мл) вода
  • 1 чаша (330 мл) шеќер
  • И уште...
  • 200 гр кокос
  • по потреба мармалад за полнење

Подготовка

Сето се меси убаво, се прават мали топчиња. Секое топче се плеска во рацете и се става по 1 лајче мармалад. Се затвораат убаво за да не истече мармаладот во печењето.
Се печат во загреана релна на 150 степени.
Кога се готови, се прави шербтот.
Водата се вари со шеќерот околу 10ина мин. Колачињата се потопуваат во шербетот, па се прпелкаат во кокос.