Испечати

Пилешки увијачи

Пилешки увијачи

Состојки

  • 3 парчиња стек
  • 3 парчиња топено сирење
  • 2 лажичиња кари
  • 3 лентички од пушена сланина

Подготовка

Се сечат на текни листови и добро се исчукува пилешкото месо.
Се наросува сол и кари. Во средината се реди топеното сирење и се витка како сарма, убаво да нема од каде да испадне топеното сирење.
Така завитканиот увијач се замотува во лентичка пушена сланина.На парче фолија се реди пилешкиот увијач и се замотува добро. Се повторува постапката и кај другите парчиња пилешки стек.
Вака спремни парчињата се редат на плех и се оставаат во затоплена рерна и се печат 40минути.
Отворете ја фолијата и оставете уште 5 минути да заруменат.
Имате спремно мевце, а вие изберете со што ќе го дополните во порцијата.Јас го сервирав со прженици и зеленчук, а вие спремете па кажете.
На здравје.