Испечати

Руски капи

Руски капи

Состојки

  • Тесто
  • 8 жолчки
  • 300 гр шеќер
  • 8 лажици топла вода
  • 2 лажици какао
  • 250 гр брашно
  • 1 пециво
  • 8 белки
  • фил
  • 400 гр млеко
  • 5 лажици брашно
  • 150 гр шеќер
  • 125 гр маргарин
  • 1 ванила
  • 100 гр кокос
  • глазура
  • 100 гр чоколадо
  • 3 лажици масло

Подготовка

Јас сум презадоволна како излегоа овие руски капи бидејки нема никаква грешка зошто мојата Еми сама ги правеше.А од остатокот на тестото направивме бомбици.

БИСКВИТ
Оваа количина е за во голема тепсија 30Х40.
Се миксираат жолчките и шеќерот се додека не се растопи шеќерот. Потоа се додава жешката вода и брашното измешано со какао и пециво. Тоа се меша полека со дрвена лажица. Настрана се матат белките во цврст снег. Потоа се додаваат во жолчките и заедно се мешаат. Се става во подмачкан плех со хартија на 180С-35мин. Се оладува тестото и се сечи со чаша.

Настрана се вари млекото со брашното и шеќерот како пудинг. Се оладува и се меша со изматен маргарин и ванила. Се филуваат две по две и отстрана се мачка со фил и увалкуваат во кокос. Одозгора се става глазура. На здравје