Испечати

Резанци со фил од мелено месо и праз

Резанци со фил од мелено месо и праз

Состојки

  • 4-5 страка праз (само белиот дел)
  • 500 гр мелено месо
  • 1 лажица црвен пипер
  • по вкус - мешан сув зачин, црн бибер, оригано, сол
  • 2 јајца
  • 400 гр резанци

Подготовка

Ова е брзински рецепт за оние кои сакаат брзо и вкусно да јадат, а не им се меси зелник )))
Сварете ги резанците.
Во тава со масло испржете го ситно дробениот праз. Додадете го меленото месо и пржете додека испари течноста од него.
Откако убаво ќе се испржи, додадете го црвениот пипер и зачинете. На крај скршете ги јајцата и брзо промешајте.
Филот е готов. Можи да го сервирате врз веќе наполнетите чинии со резанци или пак, едноставно да го измешате заедно со нив и потоа да сервирате.