Испечати

Торта елка

Торта елка

Состојки

  • 2 пудинзи од ванила
  • 550мл. млеко
  • 125гр. маргарин
  • 150гр. мелени бисквити
  • 150гр. мелени ореви
  • 150гр. кокос
  • 150гр. шеќер
  • 4 кесички шлаг пена
  • црни и бели чоколадни топчиња

Подготовка

Тортичка во форма на елка добредојдена за престојните празници.
За подготовка на оваа тортичка најпрво пудинзите заедно со шеќерот измешајте ги заедно со млекото. Варете ги на тивок оган се додека не добиете густа смеса. Оставете ја смесата да излади и изматете го маргаринот внатре во смесата.
Поделете ја на три дела. Во едниот дел ставете ги бисквитите, во другиот оревите и во третиот кокосот. Најдолниот дел ставете го тој со бисквитите, над тој дел делот со оревите и најгоре делот со кокосот. Тортата обликувајте ја во форма на конус. Премачкајте ја со избиениот шлаг цела торта и наредете црни и бели чоколадни топчиња.Уживајте!!!