Испечати

Млечни макарони

Млечни макарони

Состојки

  • 1 пакетче (500гр) макарони
  • 4 јајца
  • 100мл млеко
  • 3 лажици павлака
  • 150гр сирење
  • 40гр (1 пакетче) рендан пармезан
  • 100гр кашкавал
  • 70гр маргарин
  • 2 лажичиња мешан сув зачин

Подготовка

Макароните сварете ги и исцедете ја водата. Во истиот сад ставете го маргаринот и мешаниот сув зачин и мешајте ги макароните додека маргаринот не се стопи.

Изматете ги јајцата и во нив додадете ги млекото, павлаката, пармезанот и сирењето. По желба додадете и бибер.

Макароните ставете ги во сад за печење. Врз нив истурете јас смесата со јајца и промешајте за убаво да се распредели. Одозгора ставете го ренданиот кашкавал и по желба наросете со чили и оригано.

Се пече 15-20 мин на околу 200 степени или додека не добијат златна боја.