Кремаст колач со желе бонбони
Состојки
- тесто
- 3 јајца
- 200гр шеќер
- 200гр брашно
- 1 пециво
- 150мл млеко
- 1 лажица какао
- 100мл масло
- 50гр рендана чоколада
- фил
- 1л млеко
- 4 кесички пудинг од ванила
- 200гр шеќер
- 250гр маргарин
- 200гр шеќер во прав
- 100гр бела чоколада за готвење
- 250гр желе бонбони
- 100гр суво грозје
Подготовка
Кремасти колач со прекрасен вкус и колорит.
Пандишпан
Јајцата се матат со шеќерот додека убаво да запенат. Постепено се додава зејтинот и млекото. Брашното се меша со пецивото и какаото и полека се додава кон јајцата. Се меша внимателно и се додава изренданата чоколада па смесата се истура во поголем плех на хартија и се пече.
Фил
Во зовриеното млеко се додава шеќерот и разматениот пудинг па се вари густ крем и се остава да се олади.
Маргаринот се мати со шеќерот во прав и се додава кон оладениот пудинг. Смесата се мати додека не стане кремаста и на крај се додаваат сувото грозје и исецканите желе бонбони.
Пандишпанот се филува со кремот и одозгора оди декорација по свој вкус, може шлаг крем или чоколада за готвење.