Испечати

Кремаст колач со желе бонбони

Кремаст колач со желе бонбони

Состојки

  • тесто
  • 3 јајца
  • 200гр шеќер
  • 200гр брашно
  • 1 пециво
  • 150мл млеко
  • 1 лажица какао
  • 100мл масло
  • 50гр рендана чоколада
  • фил
  • 1л млеко
  • 4 кесички пудинг од ванила
  • 200гр шеќер
  • 250гр маргарин
  • 200гр шеќер во прав
  • 100гр бела чоколада за готвење
  • 250гр желе бонбони
  • 100гр суво грозје

Подготовка

Кремасти колач со прекрасен вкус и колорит.
Пандишпан
Јајцата се матат со шеќерот додека убаво да запенат. Постепено се додава зејтинот и млекото. Брашното се меша со пецивото и какаото и полека се додава кон јајцата. Се меша внимателно и се додава изренданата чоколада па смесата се истура во поголем плех на хартија и се пече.
Фил
Во зовриеното млеко се додава шеќерот и разматениот пудинг па се вари густ крем и се остава да се олади.
Маргаринот се мати со шеќерот во прав и се додава кон оладениот пудинг. Смесата се мати додека не стане кремаста и на крај се додаваат сувото грозје и исецканите желе бонбони.
Пандишпанот се филува со кремот и одозгора оди декорација по свој вкус, може шлаг крем или чоколада за готвење.