Испечати

Колачиња со шлаг

Колачиња со шлаг

Состојки

  • 250гр шлаг
  • 100мл ладно млеко
  • 200 гр мелени бисквити
  • 200гр потпечени мелени лешници
  • 100гр бело чоколадо
  • 1 лажица бел еурокрем
  • 300 гр бело чоколадо

Подготовка

Колачињата уште ги нарекувам колачиња на бушавка !
Најпрвен шлагот го миксирам со 100 мл ладно мелко, додавам мелени лешници ( може и ореви ) , мелени бисквити, сецкано чоколадо и еурокремот. Сето убаво се меша и веднаш се прават.
300 гр бело чоколадо со 6 лажици масло топам на пареа и доволно е за околу 50 до 55 колачиња. Постапката на чоколадирње е иста како и за сите, два пати се премачкуваат калапите потоа се става фил и повторно се затвора со чоколадо.