Испечати

Сирењаци со ким

Сирењаци со ким

Состојки

  • 250гр. маргарин
  • 2цели жолчки
  • 200гр. кисела павлака
  • 1кесичка печиво
  • 300гр. ситно рендано бело сирење
  • 600гр. брашно
  • 1 цела белка
  • 1 кесичка (10гр) ким

Подготовка

Од маргаринот кој стоел на собна температура заедно со жолчките, сирењето и павлаката се бие кремаста смеса,во која се додаваат брашното,печивото.Се меси тесто,се сука кора со дебелина од некои 5-6 мм. се сечат форми на правоаголни плочки,се премачкуваат со белка и се роси ким,на наредени сирењаци во плех.Се печат на 200 да заруменат.Доколку милувате посолен кус тогаш се додава малку сол во тестото.