Обланди со ресана
Состојки
- 2 листа обланди
- 300 мл млеко
- 300 гр шеќер
- 100 гр чоколадо за готвење
- 250 гр маргарин или путер
- 700 гр мелени бисквити
- 300 гр ресана
Подготовка
Се варат млекото, шеќерот, маргаринот и чоколадото за готвење, се остава 2-3 минути да се олади потоа се додаваат мелените бисквити и се меша да се изедначи смесата.
Филот се дели на 2 дела.
На првиот лист обланда се става едната половина од филот, па се ставаат одозгора ресаните, со чоколадниот дел надолу и се премачкуваат одозгора со останатата половина од филот. На крај се става втората обланда.
Се остава да се стврдне и се сече на коцки, штангли или по ваша желба.