Маринирано ребро на скара
Состојки
- 600 гр свинско ребро
- Маринада
- 1 китка магдонос
- 2 лажици соја сос
- 1 лимон
- 4 чешниња лук
- 1 лажица црвен пипер
- 50 гр сенф
- 50 гр мед
- 100мл маслиново масло
- 1 лажица црн бибер
Подготовка
Ситно го сецкаме магдоносот на даската за сецкање. Се додаваме во еден сад во кој ќеја подготвиме маринадата. Лимонот го цедимеи сокот оди во садот.
Сите останати состојки кои ги наведов горе се мешаат во садот. Се земаат ребрата и се премачкуваат со маринадата и се оставаат еден час да отстојат.
Скарата ја премачкуваме со маснотија и ги редиме свинските ребра. Како се печат, така постепено се премачкуваат со маринадата. Се превртуваат од другата страна и истата постапка и таму ја повторуваме. Готовите свински ребра, не ви ни спомнувам како да ги сервирате зашто мирисот нема да ви дозволи да губите време на сервирање. Ставете си црвено вино и уживајте во вкусот.
На здравје.