Брз ролат со маскарпоне и слатка павлака
Состојки
- Пандишпан
- 4 јајца
- 4 лажици шеќер
- 4 лажици брашно
- 1 ванила
- Фил
- 200мл. слатка павлака
- 150гр. маскарпоне
- 3 полни лажици шеќер во прав
Подготовка
Изматете ги пенесто јајцата, шеќерот и ванилата.
Додајте го брашното и измешајте со жица.
Тавата во која ке печете премачкајте ја со масло и нанесете хартија за печење.
Истурете ја смесата во плехот и печете на 180 степени, 10-15 минути(проверете со чепклака).
Испечениот пандишпан завиткајте го во влажна крпа и оставете да се олади.
Во меѓувреме направете го филот.
Изматете ја слатката павлака со шеќерот во прав.
Додајте го маскарпонето и убаво измешајте со жица.
Премачкајте го оладениот пандишпан со филот и завиткајте во ролат.
Оставете го во фрижидер најмалку 1 час за да се стегне.