Испечати

Манџа од пилешки поткопани со зеленчук

Манџа од пилешки поткопани со зеленчук

Состојки

  • 3 пилешки поткопани
  • 1 главица сецкан кромид- виолетов
  • 1 сецкан морков
  • 1 сецкана црвена пиперка
  • 1 лупен сецкан црвен домат
  • 100гр грашок
  • 3 лупени компири
  • вода, сол, бибер, зачин, масло, магдонос, црвен пипер

Подготовка

Многу брз, вкусен ручек.
Најпрво во касерола се става масло и се запржуваат поткопаните од 2 страни.
Се додаваат сецканиот кромид и морков.
Се запржува 2-3 минути.
Потоа постепено се додава останатиот зеленчук и се динста во сокот околу 15 минути.
Се зачинува, се додава црвен пипер и вода околу 500 мл
Нека крчка на тивко уште 30 минути.