Испечати

Ќофтиња од бајат леб и тиквичка

Ќофтиња од бајат леб и тиквичка

Состојки

  • 120гр. бајат леб
  • 1 помала тиквичка
  • 2 јајца
  • 1 лажичка сецкан магдонос
  • 2-3 лажици пармезан
  • 1/4 лажичка куркума
  • 1/4 лажичка копар
  • по потреба мешан сув зачин, црн бибер

Подготовка

Лебот искинете го на мали парчиња.
Додајте ја ренданата тиквичка, јајцата, магдоносот, пармезанот, куркумата и копарот.
По потреба додајте мешан сув зачин и црн бибер и со рака убаво умесете ги состојките.
Со намрснати раце земајте од смесата и формирајте ќофтиња.
Пржете ги во загреано масло додека убаво заруменат.

Ние ги јадевме со мешавина од јогурт и малку мајонез со ситно сецкан власец, но можете и само со јогурт, павлака, кисело млеко..