Испечати

Бисквитна ганаш торта

Бисквитна ганаш торта

Состојки

  • Подлога
  • 500 гр бисквити
  • 200 мл млако млеко
  • Ганаш фил
  • 500 мл слатка павлака
  • 5 чоколада
  • 150 гр маргарин

Подготовка

1. Најпрво се спрема филот. На оган се става слатката павлака да се загрее, не да врие, па се додава ситно искршеното чоколадо, се меша додека се растопи, се трга од оган и се додава маргаринот и повторно се промешува додека да се стопи маргаринот. Филот се лади прво на собна температура, па потоа се става во фрижидер преку ноќ за да се стегне филот или пак во замрзнувач на неколку часа.
2. Бисквитите се потопуваат во млакото млеко и се реди, ред бисквити, па фил, па бисквити, фил, бисквити и целата торта се премачкува со останатиоит фил.