Испечати

Праз чорбичка

Праз чорбичка

Состојки

  • 2 страка праз
  • 400 гр пушено свинско месо
  • 2 пиперки
  • 1 патлиџан
  • 1-2 лажици мешан зачин
  • 2 лажици ориз
  • 1 лажица црвен пипер

Подготовка

За подготовка на чорбичкава, потребно е да се исецкаат сите зеленчуци.
Празот, пиперката и патлиџанот ги пржиме додека не омекнат.
Додаваме сечкано пушено месо и продолжуваме да пржиме.
Зачинуваме и попрскуваме црвен пипер.
Додаваме вода отприлика колку сакаме да биде густа. Oставаме да се вари и кога е при крај варена се додава оризот.
Оризот го оставаме да се свари наместо да ставаме запршка од брашно.
Ова е убава вкусна чорба.
Пробајте.
На здравје