Павлова торта со крем од ванила
Состојки
- 6 белки
- 150 гр шеќер (кристал)
- 150 гр шеќер во прав
- Крем
- 300 мл млеко
- 2 пакетчиња шлаг пена од ванила
- 1 пакетче шлаг крем од ванила
- овошје по желба
Подготовка
Белките цврсто се бијат со шеќерот (кристал) а потоа му се додава шеќерот во прав, мешајќи го рачно, со жица.
Рерната загрејте ја на 120 степени.
На плехот ставете хартија за печење и ставете 2/3 од смесата формирајќи круг. Од другата третина со шприц формирајте целуфки по крајот на тортата.
Ставете да се пече (суши) отприлика час и половина.
Нека се излади.
За филот, изматете го шлагот заедно со кремот и ставете го во средината на тортата. Одозгора украсете со сезонско овошје.