Збогатена супа од кесичка
Состојки
- 1 готова супа од кеса
- 1 морков
- 1/2 корен целер
- 1/2 корен пашканат
- листови целер, магдонос, зачин, црн бибер по потреба,маслиново масло
- 1-1,5литар вода
- за зачинување
- 1 јајце
- 100 мл јогурт
- 1 лимон
Подготовка
На 1-2 лажици маслиново масло се пропржува ренданиот морков.
Се додаваат пашканатот, целерот.
Се запржува уште 1-2 минути.
Се налива водата се става кесичката супа и се остава на тивко да вари 10 минути.
По вкус се зачинува.
Во сад на страна се промешуваат јајцето, јогуртот, лимонот.
Кога супата е подизладена во млаз се тура со повремено мешање.
Се сервира.