Испечати

Пилешки копани со крем сирење, рузмарин и печурки

Пилешки копани со крем сирење, рузмарин и печурки

Состојки

  • 3 копан со подкопан
  • 100 гр крем сирење
  • 1 паковање печурки (320 гр)
  • 1 кафено лажиче рузмарин
  • 4 супени лажици брашно
  • 100 мл масло
  • 400 гр вода
  • сув зачин , сол

Подготовка

Копаните ги вадиме од коската убаво ги посолуваме додаваме и сув зачин и оставаме 20 минути да стојат. Маслото го ставаме да се загрее, копаните ги валкаме во брашното и ги ставаме на врелото масло да се пржат додека поруменат од двете страни. Откога ќе поруменат ја налеваме водата го додаваме и рузмариноти оставаме на тивко да си крчка 20-30 минути. Откога ќе изврие водата и останува густ сос, копаните ги вадиме на страна и во сосот го истураме крем сирењето и исцедените печурки, промешуваме и се става врз копаните.
На здравје !!!