Испечати

Лесен десерт од диња и јаболко

Лесен десерт од диња и јаболко

Состојки

  • 1/4 средно голема диња
  • 4 јаболки
  • 3 лажици лимонов сок
  • 1 лажици мелен ѓумбир

Подготовка

Дињата треба да е добро изладена.
Парчињата диња се блендираат заедно со 2 лажици лимонов сок и 1 лажица ѓумбир.
Се става во чаша.
Јаболките се рендаат, се става 1 лажица лимонов сок, добро се меша, па се процедува. Исцедените јаболки се додаваат над блендираната диња.
Чашата се дополнува со диња сечена на мали коцки.
Доволно благо и доволно освежително!

Совет
Задолжително ставете лимонов сок во јаболките, тоа ќе спречи да потемнеат.