Пилешки стек со доматен сос
Состојки
- 500гр пилешки стек
- 1 лажица сол
- 500мл доматен сос
- 1 лажица оригано
- 2 лажици сусам
- 250гр печурки
Подготовка
1. Во тенџере на оган се става стекот исецкан на коцки во вода и една лажица сол да се вари.
2. Откако ќе се свари се истура водата и се додава доматниот сос со ориганото и се остава да крчка 15-20 минути, додека да се згусти сосот.
3. На крај се додаваат печурките и сусамот. Сусамот јас малку го пржев на тава без масло.
4. Забелешка - слободно можете доколку сакате откако ќе се свари стекот и да го запржете. Многу често ставам малку и чили во прав, сакам кога малку ми налутнува. Јадењето е многу брзо и вкусно.