Солени мафини со морков и магдонос
Состојки
- 3 јајца
- 100 мл млеко
- 100 мл масло
- 100 мл јогурт
- 1 пециво
- 9 лажици брашно
- иста мерка (по 1 среден филџан) за следниве состојки
- сецкан морков, салама, кашкавал, сирење, магдонос
Подготовка
Најпрво на мали коцки се сечкаат шунката, кашкавалот, морковот, сирењето и магдоносот.
Потоа се матат јајцата со солта и се додаваат останатите состојки.
Се' се меша убаво со шпатула, смесата да се изедначи од сите состојки и се истура смесата во калапи за мафини, обложени со хартија за печење или во хартиени корпи.
Се печат на 180 степени околу 30 минути.
Брзо вкусно мезе, а може со чаша јогурт да помине и како добар доручек.
Често пати ставам и семки од тиква, сончоглед, лен....изборот е ваш за додатоци