Канелони со брокула и мелено месо

Состојки
- 250гр канелони
 - 100 гр брокула
 - 500 мл доматен сос
 - 200 мл вода
 - 1 морков
 - 1 главица кромид
 - сол, зачини
 - 300 гр кашкавал
 - 1 кафено лажиче црвен пипер
 
Подготовка
Канелоните ги прекриваме со врела вода и ги оставаме да стојат. 
Кромидот, морковот и брокулата ситно ги сецкаме и ги пропржуваме, потоа го додаваме меленото месо посолуваме и пред крајот додаваме црвен пипер. 
Канелоните ги полниме со подготвениот фил и ги редиме на подмачкано тавче бр 30. 
Доматниот сос и водата ги мешаме убаво, ги преливаме канелоните и ставаме во рерна на 200 степени околу 30 минути (се зависи од јачината на рерната).
 Пред крајот го вадиме тавчето, врз него редиме кашкавал и враќаме да се растопи кашкавалот.
 Пријатен апетит !!!