Испечати

Мус од аронија

Мус од аронија

Состојки

  • 200 гр. аронија
  • 250 мл. млеко
  • 1 пакетче шлаг пена

Подготовка

Овој десерт/пијалок е одличен против анемија. Можете слободно да ги прогуглате бенефициите од аронијата. Оваа храна е воедно и лек. Но има мал проблем, нејзиниот вкус. Таа е лесно киселкаста, доста блуткава и има доста остар вкус, па не може секој да ја консумира. Овој начин е одличен за да ги натерате најмладите да ја пробаат.

- Шлаг пената и половина од млекото ги матиме додека не добиеме добар цврст шлаг.
- Во блендер ја ставаме аронијата (ако најдете замрзната, оставете ја да се одмрзне) заедно со млекото и блендираме до еднолична смеса.
- Потоа ги соединуваме двете смеси и ги сервираме во чаши.
-Пред консумација оставете ги 10тина минути во фрижидер.
Уживајте!