Макарони со сос од мелено месо и зеленчук
Состојки
- 350гр макарони
- 200гр мелено месо
- 2-3 пиперки
- 1 поголем домат (рендан)
- 1 лажиче сол,зачин, црн бибер и ловоров лист
- 1 кромид
Подготовка
Макароните посебно ги вариме. Во друго тенџере прво го запржуваме само меленото месо. Кромидот и пиперките ситно ги сецкаме и ги додаваме во месото да се пржат. Го додаваме и ренданиот домат, сол, зачин , бибер и ловоровиот лист. Додаваме пола филџанче вода за сосот да проврие. (Ако е премногу течно,можете во филџан да размешате малку брашно со вода и да додадете за да згусне). Овој рецепт ми го кажа еден кувар во Крани кој работеше во ресторанот, пред неколку години и одтогаш често го правам. А за сликата излегов на терасата за да сликам, па добро излезе, хахахаха.