Испечати

Сладолед во калап

Сладолед во калап

Состојки

  • за подлога на сладоледот
  • 5-6 големи кроасани со вкус на чоколадо
  • 150мл. млеко
  • смеса за сладоледот
  • 350гр. шлаг пена
  • 200гр. сецкани ресани
  • 10 крем банани
  • 100гр. топено чоколадо
  • 100гр. мелени кикирики

Подготовка

Како што наближуваат горештините, така се почнува со матење на сладоледи.
За подлогата на сладоледот - кроасаните натопете ги кратко во млекото и наредете ги во модлата во која ќе биди сладоледот.
Шлагот избијте го со миксер и поделете го на три дела. Во едниот дел ставете ги сецканите крем банани, во дригиот сецканите ресани, а третиот оставете го бел.
Најдолу ставете го делот со ресаните, над него тој со крем бананите и најгоре белиот дел. Украсете со топено чоколадо и кикирики. Оставете во замрзнувач и потоа конзумирајте.
На здравје!!!