Брза торта - ледено јаболко
Состојки
- за фил
- 1 кг. јаболка
- 100мл. вода
- 2 кесички пудинг од ванила
- 12 лажици вода
- 150гр. шеќер
- 1 лажиче цимет
- за подлога
- 500гр. бисквити
- 2 кесички шлаг крем од ванила
- 50гр. стопено црно чоколадо
Подготовка
Јаболката се рендаат и се ставаат во длабок сад во кој ја додаваме и 100мл.вода и динстаме околу 10 мин.
Во сад настрана пудинзите ги раствораме со 12 лажици вода и ги додаваме постепено во јаболката.
Ги додаваме шеќерот и циметот и мешаме додека да се згусти.
Оставаме малку да се излади.
Во калап редиме еден ред бисквити, над бисквитите топлиот фил.
Редиме бисквити и фил дури да се потрошат.
Најгоре ги мачкаме двата шлага и топеното чоколадо.